Připojištění - Sviták, David (2010)
Připojištění se stávají stále důležitější součástí pojistného trhu. Cílem této práce je představit připojištění nabízená vybranou pojišťovnou v České republice. Následně je prozkoumána struktura sjednaných připojištění ve vybraném roce. Pomocí statistických metod jsem se pokusil určit vlastnosti připojištění a hlavních pojištění, které ovlivňují množství sjednaných připojištění. Poslední část je věnována klasifikaci klientů pomocí shlukové analýzy. Práce obsahuje doporučení pro tvorbu nových připojištění.