Připojištění - Sviták, David; Hebák, Petr, 1940-2022; Kocúrová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Připojištění se stávají stále důležitější součástí pojistného trhu. Cílem této práce je představit připojištění nabízená vybranou pojišťovnou v České republice. Následně je prozkoumána struktura sjednaných připojištění ve vybraném roce. Pomocí statistických metod jsem se pokusil určit vlastnosti připojištění a hlavních pojištění, které ovlivňují množství sjednaných připojištění. Poslední část je věnována klasifikaci klientů pomocí shlukové analýzy. Práce obsahuje doporučení pro tvorbu nových připojištění.
Vedoucí práce: Petr Hebák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; shluková analýza; životní pojištění; diplomové práce; cluster analysis; life insurance; master's theses