Ekonomie blahobytu a její využití v praxi - Budín, Pavel (2007)
Cílem práce je popsat vývoj ekonomie blahobytu od jejího počátku do současnosti, upozornit při tom na úskalí jednotlivých názorů či směrů, zhodnotit použitelnost nové ekonomie blahobytu v podmínkách reálných ekonomik a na příkladu ČR či jiných států (příp. EU) ukázat možnosti využití ekonomie blahobytu či jejích součástí v praxi, včetně pozitivních a negativních dopadů na ekonomiku a společnost. V první části práce, která je částí teoretickou je popsána problematika ekonomie blahobytu, a je zde rovněž nastíněn vývoje ekonomie blahobytu. Ve druhé části je problém aplikován na problematiku bydlení. Jsou zde nastíněny současné problémy, které jsou spojeny s tímto fenoménem. Problém je zde uvažován právě z hlediska ekonomie blahobytu a její možné aplikace.