Možnosti využití WEB 2.0 v praxi - Demel, Petr; Střížová, Vlasta, 1946-; Nakládal, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Web 2.0 je pojem označující druhou fázi vývoje webu, ve které došlo a stále dochází k přerodu statických stránek a prezentací v dynamické prostředí plné uživatelské interakce a mezilidské komunikace. Cílem diplomové práce bylo seznámit čtenáře s pojmem Web 2.0, popsat možnosti jeho využití a poukázat na úspěšná uplatnění v praxi. Diplomová práce se v první částí snaží pojem Web 2.0 přiblížit, definovat jeho základní vlastnosti a vyjmenovat jeho typické aplikace. Druhá část charakterizuje nové generace uživatelů na internetu, popisuje jednotlivé možnosti použití nástrojů a služeb Web 2.0 a shrnuje jejich výhody i nevýhody. V závěrečné kapitole jsou uvedeny příklady použití zmíněných technologií a postupů v praxi, na jejichž základě bylo provedeno zhodnocení dosavadních přístupů a doporučení pro potencionální uživatele.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; Web 2.0; diplomové práce; Web 2.0; master's theses