Kvantifikace přínosů IS - Soukup, Václav; Rosický, Antonín, 1943-; Brixí, Radim, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato studie zobrazuje základní, ale i pokročilejší metody hodnocení přínosů a zobrazuje příklady užití některých těchto metod v reálných praktických případech, které budou nebo byly použity pro odůvodnění vytvoření investic nebo ke zpětnému zhodnocení jejich rentability. Práce dále apeluje na nutnost kvalitní teoretické průpravy a praktického tvůrčího přístupu při pokusech kvantifikovat sociální jevy a vlastnosti systémů. V těchto ohledech není možné tolerovat laický přístup, protože informační systémy jsou komplexní sociální struktury, které ovlivňují obchodní procesy a ty vyžadují kvalitní kvantifikační nástroje a odpovídající znalosti.
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; informační systémy; reálné opce; investice; diplomové práce; information systems; real options; investments; master's theses