Udržitelný rozvoj cestovního ruchu a jeho uplatňování ve vybrané destinaci - Itálie - Svobodová, Petra (2009)
Práce se zabývá konceptem udržitelného rozvoje cestovního ruchu a uplatňováním tohoto přístupu v konkrétní destinaci - v Itálii. První kapitola je věnována teorii a přibližuje oblast trvalé udržitelnosti cestovního ruchu. Druhá kapitola představuje Itálii coby turistickou destinaci a její postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Třetí část je zaměřena na udržitelný cestovní ruch a jeho podobu přímo v Itálii. Závěrečná kapitola pak pojmenovává nejpalčivější problémy Itálie související s cestovním ruchem a jsou zde navržena možná řešení pro jejich eliminaci.