Udržitelný rozvoj cestovního ruchu a jeho uplatňování ve vybrané destinaci - Itálie - Svobodová, Petra; Indrová, Jarmila; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá konceptem udržitelného rozvoje cestovního ruchu a uplatňováním tohoto přístupu v konkrétní destinaci - v Itálii. První kapitola je věnována teorii a přibližuje oblast trvalé udržitelnosti cestovního ruchu. Druhá kapitola představuje Itálii coby turistickou destinaci a její postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Třetí část je zaměřena na udržitelný cestovní ruch a jeho podobu přímo v Itálii. Závěrečná kapitola pak pojmenovává nejpalčivější problémy Itálie související s cestovním ruchem a jsou zde navržena možná řešení pro jejich eliminaci.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; cestovní ruch; Itálie; diplomové práce; tourism; Italy; master's theses