Možnosti aplikace udržitelného rozvoje cestovního ruchu ve vybraném regionu - Prkna, Vojtěch; Petrů, Zdenka, 1953-; Strakova, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá udržitelným cestovním ruchem v kraji Vysočina. Její teoretická část definuje pojmy jako udržitelný rozvoje (zde též hovoří o konferencích týkajících se udržitelného rozvoje) a potažmo udržitelný rozvoj cestovního ruchu, rozebírá tři pilíře udržitelného rozvoje - ekonomický, sociální a ekologický. Aplikační část práce je zaměřena na region Vysočina, jsou zde představeny přírodně-kulturní podmínky pro rozvoj cestovního ruchu. Je představen Regionální operační program, pomocí něhož jsou čerpány finanční prostředky mimo jiné na rozvoj udržitelného cestovního ruchu, jsou vybrány některé konkrétní projekty. Možnostem aplikace udržitelného cestovního ruchu se věnuje závěr práce.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; cestovní ruch; diplomové práce; tourism; master's theses