Využití logistické regrese ve výzkumu trhu - Brabcová, Hana (2010)
Práce si klade za cíl rozhodnout o reálných možnostech využití logistické regrese při řešení úloh běžných ve výzkumech trhu s ohledem na požadavky zadavatelů výzkumů. Argumentem pro toto zhodnocení je porovnání jejích výstupů s výstupy alternativní klasifikační metody využívané v praxi -- metody rozhodovacích stromů. Téma je zpracováno do tří částí. První se zaměřuje na pokrytí teoretického rámce metody logistické regrese (kapitola 2 a 3), druhá část popisuje zkušenosti s využitím metody v českých firmách zabývajících se výzkumem trhu (kapitola 4) a téma uzavírá aplikace metody na reálná data a porovnání výsledků s výstupy rozhodovacího stromu (kapitola 5 a 6).