Využití logistické regrese ve výzkumu trhu - Brabcová, Hana; Pecáková, Iva, 1955-; Ranocha, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce si klade za cíl rozhodnout o reálných možnostech využití logistické regrese při řešení úloh běžných ve výzkumech trhu s ohledem na požadavky zadavatelů výzkumů. Argumentem pro toto zhodnocení je porovnání jejích výstupů s výstupy alternativní klasifikační metody využívané v praxi -- metody rozhodovacích stromů. Téma je zpracováno do tří částí. První se zaměřuje na pokrytí teoretického rámce metody logistické regrese (kapitola 2 a 3), druhá část popisuje zkušenosti s využitím metody v českých firmách zabývajících se výzkumem trhu (kapitola 4) a téma uzavírá aplikace metody na reálná data a porovnání výsledků s výstupy rozhodovacího stromu (kapitola 5 a 6).
Vedoucí práce: Iva Pecáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses