Udržitelnost sociální situace obyvatelstva v období hospodářské krize - Kratochvílová, Pavla (2009)
Úkolem bakalářské práce s názvem Udržitelnost sociální situace obyvatelstva v období hospodářské krize je analýza vývoje velikosti a struktury příjmů státu a mandatorních výdajů státu od startu hospodářské transformace (tj. od roku 1990) do současnosti a jeho ovlivnění hospodářskou krizí. Podrobněji se zabýváme ohrožením chudobou a materiální deprivací obyvatel České republiky a srovnáváme oba parametry s vybranými skupinami členských států Evropské unie.