Fundamentální analýza akcie NWR - Dokoupilová, Markéta (2010)
Bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie New World Resources N. V.. Společnost těží černé energetické a koksovatelné uhlí. Díky své strategické poloze a velmi kvalitním horninám patří mezi nejdůležitější evropské producenty. Akcie společnosti jsou od poloviny roku 2008 kotovány na akciových burzách v Praze, Londýně a Varšavě. V práci jsou rozebrány tři základní části fundamentální analýzy, jimiž jsou globální, odvětvová a firemní analýza.