Bodový systém a statistika nehodovosti v silniční dopravě ČR - Matějková, Jitka; Arltová, Markéta, 1970-; Růžková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce podává přehled o principu fungování bodového systému hodnocení řidičů (bodový systém) a statistice nehodovosti v silniční dopravě České republiky. Princip fungování bodového systému je doplněn grafickým rozborem vývoje bodovaných řidičů a přehledem evropských zemí s podobnými systémy. Práce obsahuje také výsledky provedeného šetření u veřejnosti na téma "bodový systém". Na závěr této diplomové práce je provedena analýza časových řad základních ukazatelů nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky doplněná analýzou vlivu zavedení bodového systému na nehodovost a její následky na životech.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses