Nová koncepce zahraniční politiky Korejské republiky po roce 2008 Globální Korea - Beroun, Vladimír; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce se zabývá novou koncepcí zahraniční politiky prezidenta Korejské republiky I Mjong-baka. Práce analyzuje formující se zahraničněpolitickou koncepci o globálním postavení Korejské republiky v mezinárodních vztazích po roce 2008 se zvláštním zřetelem na aspekty období předcházejícího. Práce tak mapuje politický vývoj mezinárodního postavení země v jejích peripetiích a postihuje příčiny a důsledky jejích úspěchů a nezdarů na cestě ke spoluvytváření mezinárodních vztahů. V hladině mezinárodního systému jsou podrobně analyzovány vybrané aktuální mezinárodní otázky ve východní Asii, vztahy s okolními zeměmi stejně jako ekonomické a kulturní otázky, které přímo determinují rekonfiguraci dosavadní zahraniční politiky Korejské republiky.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; zahraniční politika; mezinárodní vztahy; Korejská republika; diplomové práce; foreign policy; international relations; Korea (South); master's theses