Analýza poptávky po dětském životním pojištění - Mišáková, Lenka (2010)
Má bakalářská práce "Analýza poptávky po dětském životním pojištění" je rozdělena do tří částí. První je věnována životnímu pojištění, jeho charakteristickým vlastnostem a podobám a legislativní úpravě. Tento teoretický základ je pak podkladem ve druhé části zaměřené na charakteristiku dětského životního pojištění jako jednoho z podob životního pojištění. Zabývám se v ní pojistnou ochranou, pojistným, pojistným plněním a variantami podob dětského životního pojištění a také nabídkou produktů tohoto pojištění na trhu. Poslední část tvoří analýza poptávky po dětském životním pojištění vycházející z grafů vývoje předepsaného pojistného pro jednotlivé produkty.