Využití neuronových sítí při obchodování s akciemi - Lahodová, Martina; Veselá, Jitka; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Neuronové sítě se v poslední době staly nejrychleji se rozvíjející oblastí počítačových věd. Mají výrazný interdisciplinární charakter, což umožňuje jejich aplikace v mnoha odvětvích lidské činnosti např. v prostředí kapitálových trhů. Cílem této práce je aplikovat model perceptronu pro výpočet budoucí ceny u vzorku akcií, zjistit přesnost predikce a vyvodit závěr o spolehlivém uplatnění neuronových sítí. Úvodní kapitoly práce se zabývají obecnými principy fungování neuronových sítí, jejich tříděním a překládají různé způsoby učení. Analytická část se věnuje tvorbě a použití modelu perceptronu a analýze dosažených výsledků.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses