Analýza integrovaného systému řízení v organizacích s odlišným předmětem činnosti - Orlová, Lenka; Doucek, Petr, 1960-; Nedomová, Lea, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se ve dvou základních kapitolách věnuje studiu a analýze integrovaného sytému řízení. Úvod první kapitoly seznamuje čtenáře s definicemi, které nejlépe vystihují význam pojmu integrovaný systém řízení. Na úvod navazuje nastínění vývoje v oblasti přístupů ke kvalitě, environmentu a bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Jelikož oblíbenost výše zmíněných přístupů tkví v jejích možné certifikaci a hlavně v celosvětovém významu, je část práce věnována i analýze a nastínění trendů nárůstu počtu certifikátů v České republice a ve světě. Teoretická část nadále sestává z výčtu a krátkých charakteristik aktuálních normativních dokumentů, které jsou v České republice k dispozici. Nejdůležitější dokumenty v každé oblasti tvoří tzv. kriteriální normy, tedy normy, jež definují požadavky pro správné zavedení a údržbu systémů. Obsáhlá část je věnována výkladu požadavků těchto kriteriálních norem. Závěr teoretické části je věnován metodice, dle které je vypracována vlastní analýza. Druhá část obsahuje charakteristiky sledovaných společností, popis jednotlivých oblastí na základě stanovených kritérií a hodnocení získaných informací. Práce vznikla na základě studia mnoha různých materiálů v elektronické i tištěné podobě, které byly získány z veřejných informačních zdrojů a na základě přímé spolupráce s vybranými společnostmi.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; management; diplomové práce; management; master's theses