Analýza systému certifikace turistických tras v Německu - Stránská, Adriana; Jarolímková, Liběna; Havelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tématy této diplomové práce jsou zejména cestovní ruch a pěší turistika v Německu. Jako v jediné zemi v Evropě tu byl vyvinut systém certifikace pěších turistických tras. Ten se skládá ze systému kritérií, který byla vytvořen na základě mnohaletých průzkumů poptávky pěších turistů. V praxi se tento systém ukázal jako efektivní způsob podpory cestovního ruchu a dobrý nástroj ke zkvalitnění celkové infrastruktury pro pěší turistiku. Po teoretickém úvodu, obsahující analýzu trhu pěší turistiky a popis předních organizací působících na tomto trhu, následuje praktická část, ve které je představena certifikovaná, 320 km dlouhá, trasa Rheinsteig. Na příkladě této trasy je zhodnocen její vliv na regiony, jimiž probíhá.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; Německo; certifikace; pěší turistika; diplomové práce; Germany; certification; hiking; master's theses