Možnosti rozvoja agroturizmu v Prešovskom kraji - projekt polosamoty - Ivanková, Alena (2010)
Táto diplomová práca sa zaoberá vidieckym cestovným ruchom a jeho potenciálom v Prešovskom kraji, ktorý je málo priemyselne rozvinutý a zároveň má množstvo prírodných a kultúrno- historických vzácností. Taktiež prostredníctvom dotazníkového prieskumu skúma záujem potenciálnych návštevníkov- rodín s deťmi o pobyt na polosamote. Práca je zakončená štúdiou uskutočniteľnosti polosamoty umiestnenej v kraji.