Finanční kontrola a zadávání veřejných zakázek - Smolová, Kateřina (2010)
Cílem práce je analyzovat systém kontroly veřejných zakázek a zhodnotit, zda je tento systém postačující. První část práce je zaměřena na zadavatele a pravidla, která musí dodržet, aby postupoval v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. V druhé části jsou charakterizovány kontroly, které v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek probíhají. Poslední část je zaměřena na reálný výkon kontroly veřejných zakázek ve státní správě a jeho hodnocení.