Řízení bankovních rizik na příkladě českého bankovnictví - Kousalová, Klára (2010)
Cílem práce je zhodnotit metody, postupy a způsob řízení rizik českých bankovních subjektů. První část je zaměřena na podstatu rizika úvěrového, tržního, likvidního a operačního. Druhá kapitola je v rámci analýzy českého bankovnictví věnována samotnému řízení rizik, kapitálové přiměřenosti a dodržování regulatorních pravidel. Poslední část je orientována na vývoj Basel II. Výsledné poznatky a shrnutí přináší závěr.