Řízení bankovních rizik na příkladě českého bankovnictví - Kousalová, Klára; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je zhodnotit metody, postupy a způsob řízení rizik českých bankovních subjektů. První část je zaměřena na podstatu rizika úvěrového, tržního, likvidního a operačního. Druhá kapitola je v rámci analýzy českého bankovnictví věnována samotnému řízení rizik, kapitálové přiměřenosti a dodržování regulatorních pravidel. Poslední část je orientována na vývoj Basel II. Výsledné poznatky a shrnutí přináší závěr.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses