Právní úprava uzavírání pojistných smluv a jejich ukončování - Konupková, Jana (2010)
Práce se zabývá právní úpravou procesu uzavírání pojistné smlouvy a následného zániku pojištění. Vychází přitom ze zákona o pojistné smlouvě a dalších právních předpisů z oblasti pojišťovnictví. Rovněž jsou zmíněna vybraná rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky. Cílem práce je rozebrat danou problematiku a zároveň zhodnotit stav současné právní úpravy.