Právní úprava uzavírání pojistných smluv a jejich ukončování - Konupková, Jana; Gruber, Petr, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá právní úpravou procesu uzavírání pojistné smlouvy a následného zániku pojištění. Vychází přitom ze zákona o pojistné smlouvě a dalších právních předpisů z oblasti pojišťovnictví. Rovněž jsou zmíněna vybraná rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky. Cílem práce je rozebrat danou problematiku a zároveň zhodnotit stav současné právní úpravy.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; pojistné právo; bakalářské práce; insurance law; bachelor's theses