Srovnání výsledků hospodaření velkých českých bank v letech 2008-2009 - Bažanovský, Lukáš (2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou výsledku hospodaření a jeho jednotlivých výnosových a nákladových složek. Srovnání je podrobena trojice velkých českých bank. Časově je práce zasazena do období uplynulých dvou let, které vnesly do hospodaření bank mnohé problémy. Cílem je odhalit základní dopady finanční a hospodářské krize do výkazu zisku a ztráty velkých českých bank. Je provedena komparace míry zasažení vybraných finančních institucí a jsou sledovány důsledky negativních událostí s ohledem na výsledek hospodaření. Pozornost je věnována také změnám v objemech a struktuře výnosů na jedné straně a nákladů na straně druhé, jež byly způsobeny probíhajícím krizovým vývojem na světových trzích a zpomaleným růstem domácí ekonomiky.