Srovnání výsledků hospodaření velkých českých bank v letech 2008-2009 - Bažanovský, Lukáš; Dvořák, Petr, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou výsledku hospodaření a jeho jednotlivých výnosových a nákladových složek. Srovnání je podrobena trojice velkých českých bank. Časově je práce zasazena do období uplynulých dvou let, které vnesly do hospodaření bank mnohé problémy. Cílem je odhalit základní dopady finanční a hospodářské krize do výkazu zisku a ztráty velkých českých bank. Je provedena komparace míry zasažení vybraných finančních institucí a jsou sledovány důsledky negativních událostí s ohledem na výsledek hospodaření. Pozornost je věnována také změnám v objemech a struktuře výnosů na jedné straně a nákladů na straně druhé, jež byly způsobeny probíhajícím krizovým vývojem na světových trzích a zpomaleným růstem domácí ekonomiky.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; zisk; bakalářské práce; profit; bachelor's theses