Současný stav zdanění výher a pokeru v ČR - Hošková, Kristýna (2010)
Práce se zabývá zdaněním výher z loterií aj. podobných her. Zdanění výher se stává stále častějším tématem k diskuzi. V ČR jsou to hlavně provozovatelé hazardních her, na koho je uvalena daň. Většina příjmů z her je osvobozena, ale existují i příjmy zdanitelné. Cílem práce je podat ucelený přehled o zdanění výher, včetně výher z her neupravených zákonem o loteriích. V práci nechybí interpretace zákona o loteriích nebo aktuální informace o hazardu. Práce podrobně popisuje poker od jeho historie až po aktuální zdanění.