Komparace bankovních systémů USA a ČR - Justová, Sandra; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce popisuje bankovní systém Spojených států amerických a České republiky. První kapitola vykresluje historický vývoj bankovnictví v těchto zemích a převážná pozornost je věnována vzniku centrálního bankovnictví dané země. V následujících dvou kapitolách seznamuje práce se současným bankovnictvím Spojených států amerických a České republiky, kde se zaměřuje zvlášť na bankovnictví centrální, komerční a na regulaci a dohled nad bankami. V závěru jsou vytyčeny zpozorované rozdíly mezi jednotlivými bankovními systémy a celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; centrální bankovnictví; bakalářské práce; central banking; bachelor's theses