Komparace zdanění příjmů fyzických osob v ČR a v Rusku - Antonenko, Zhanna (2010)
Bakalářská práce se zabývá komparací zdanění příjmů fyzických osob v ČR a v Rusku. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola seznamuje čtenáře s obecnou charakteristikou osobní důchodové daně v Rusku, její rozpočtovým určením, postavením v daňovém systému země. Druhá část, které je nejrozsáhlejší, je věnována popisu a komparaci základních konstrukčních prvků daně z příjmů fyzických osob v ČR a v Rusku. Třetí kapitola obsahuje výpočet daňové povinnosti a ukazatele daňového zatížení ruského a českého poplatníka daně z příjmů fyzických osob na základě poznatků, zjištěných v předchozích kapitolách.