Masarykova universita a rozvoj statistiky v meziválečném období - Sedláčková, Andrea (2010)
Cílem mé práce je, po shromáždění a prostudování dostupné literatury, popsat dlouhý a nelehký vývoj univerzit na Moravě, který vyústil ve vznik Masarykovy univerzity v Brně. Snažím se shrnout život a analyzovat dílo pěti významných osobností, které jsou úzce spjaty s historií Masarykovy univerzity a svou činností nemálo přispěly k rozvoji statistiky v meziválečném období.