Masarykova universita a rozvoj statistiky v meziválečném období - Sedláčková, Andrea; Závodský, Prokop, 1944-; Hudrlíková, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem mé práce je, po shromáždění a prostudování dostupné literatury, popsat dlouhý a nelehký vývoj univerzit na Moravě, který vyústil ve vznik Masarykovy univerzity v Brně. Snažím se shrnout život a analyzovat dílo pěti významných osobností, které jsou úzce spjaty s historií Masarykovy univerzity a svou činností nemálo přispěly k rozvoji statistiky v meziválečném období.
Vedoucí práce: Prokop Závodský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses