Diskriminace v pracovně právních vztazích - Novotná, Alena (2008)
Práce vymezí diskriminaci v pracovně právních vztazích se zaměřením zejména na diskriminaci v přístupu k zaměstnání a na různé formy obtěžování (mobbing, bossing a stalking). Práce také zhodnotí stav zákonných prostředků boje proti diskriminaci po přijetí antidiskriminačního zákona. Výsledná práce by mohla být určitým manuálem, jak postupovat při obraně proti různým diskriminačním praktikám.