Zubní lékařství jako podnikatelská aktivita - Filandrová, Simona; Kovář, František, 1940-; Sedláčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem mé diplomové práce bylo zpracovat a vyhodnotit podnikatelský záměr z oblasti zubního lékařství. Podnikatelský záměr byl zpracován pro vznikající zubní praxi Endivia Dent, jež vytvořila moderní zubní kliniku v centru Českých Budějovic, která poskytuje svým pacientům nejen současné nejmodernější přístupy a technologie ve stomatologii, ale i komfortní přístup a prostředí, ve kterém se pacienti pohybují. Vzhledem k tomu, že je podnikatelský plán určen pro interní účely a pro rozhodování samotného podnikatele, jako teoretická metoda řešení byla využita podrobná finanční analýza se zaměřením na analýzu kvantitativní. Podstatná část finanční analýzy, jakožto hlavní podklad pro vyhodnocení finanční stránky projektu, byla zaměřena na metodu poměrových ukazatelů rentability, likvidity, aktivity a zadluženosti. Společnost Endivia Dent je v hodnoceném období posuzována jako finančně zdravá společnost s výbornou úrovní likvidity a relativně vysokou rentabilitou celkového kapitálu. Ke konci sledovaného období jsou splaceny veškeré dlouhodobé cizí zdroje a je nashromážděno vysoké množství vlastního kapitálu, tudíž si společnost může dovolit investovat do dalších aktivit či přijmout nový úvěr a rozšířit svou činnost. Celkově byl tento podnikatelský záměr vyhodnocen jako úspěšný a životaschopný s dobrou perspektivou pro další rozvoj a rozšiřování.
Vedoucí práce: František Kovář
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: projektový management; podnikatelské projekty; stomatologie; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; project management; business planning; stomatology; financial analysis; master's theses