Problematika vymáhání pohledávek podle právního řádu České republiky - Zítková, Jindra (2009)
Práce se zabývá problematikou vymáhání pohledávek za fyzickými osobami prodle právního řádu České republiky. Cílem práce bylo poskytnout ucelený pohled na problematiku vymáhání pohledávek za fyzickými osobami podle právního řádu České republiky a upozornit věřitele na možnosti při vymáhání pohledávek, které jim dává zákon do rukou. Výstupem práce je vytvoření názorného schématu, které věřitelům pomůže k lepší orientaci v dané problematice. Schéma zobrazuje jednotlivé kroky, které věřitel může při procesu vymáhání pohledávek podstoupit, jsou nastíněny konkrétní možnosti, jak může věřitel postupovat, přidány praktické návody a postřehy, rozebrány ekonomické souvislosti, zhodnoceny dostupné statistiky a vývojové trendy a předloženy úvahy de lege ferenda.