Vícekriteriální analýza akcií obchodovaných na BCPP v kontextu finanční krize - Protiva, Vít (2010)
Diplomová práce se zabývá vícekriteriální analýzou akcií obchodovaných na BCPP v době celosvětové finanční krize v letech 2008 a 2009. Celá práce je rozdělena do dvou částí. V první je kladen důraz především na představení jednotlivých výpočetních algoritmů a oblasti, kde tyto algoritmy jsou aplikovány. V druhé části je hlavním smyslem práce sestavit hierarchické uspořádání akcií dle základních investičních principů a porovnat výsledky uspořádání dle jednotlivých let a jednotlivých metod výpočtu.