Vícekriteriální analýza akcií obchodovaných na BCPP v kontextu finanční krize - Protiva, Vít; Kuncová, Martina, 1974-; Skočdopolová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá vícekriteriální analýzou akcií obchodovaných na BCPP v době celosvětové finanční krize v letech 2008 a 2009. Celá práce je rozdělena do dvou částí. V první je kladen důraz především na představení jednotlivých výpočetních algoritmů a oblasti, kde tyto algoritmy jsou aplikovány. V druhé části je hlavním smyslem práce sestavit hierarchické uspořádání akcií dle základních investičních principů a porovnat výsledky uspořádání dle jednotlivých let a jednotlivých metod výpočtu.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; akcie; diplomové práce; stocks; master's theses