Potenciál brazilského trhu cestovního ruchu ve vztahu k České republice - Vacek, Pavel; Valentová, Jana; Rolínek, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá brazilským trhem cestovního ruchu ve vztahu k České republice se zaměřením na gay klientelu. Nejprve jsou analyzovány předpoklady rozvoje cestovního ruchu v destinaci, kde autor postupně hodnotí selektivní, lokalizační a realizační faktory. V další kapitole se zabývá charakteristikou výjezdového cestovního ruchu Brazílie - obecně i ve vztahu k České republice. Součástí této kapitoly je také zhodnocení příjezdového cestovního ruchu a organizace cestovního ruchu v Brazílii. Dále se autor věnuje porovnávání zájezdů českých CK do Brazílie formou tabulek. Poslední kapitola práce je věnována charakteristikám gay turismu. Autor hodnotí postavení gay komunity v České republice a v Brazílii a charakterizuje předpoklady rozvoje této formy cestovního ruchu v obou zemích. Součástí diplomové práce je i strukturovaný rozhovor s autorem projektu PinkGo cestovní kanceláře ESO travel.
Vedoucí práce: Jana Valentová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; Brazílie; diplomové práce; Brasil; master's theses