Analýza projektového managementu v praxi pomocí modelů zralosti - Kupka, Radek (2010)
Cílem diplomové práce "Analýza projektového managementu v praxi pomocí modelů zralosti" je zhodnotit stupeň zralosti projektového managementu v české společnosti s mezinárodní působností poskytující konzultace a komplexní softwarové služby v oblastech financí, pojišťovnictví a telekomunikací ve středoevropském regionu. Teoretická část je věnována analýze a výběru vhodné metodiky. Praktická část je věnována konkrétní aplikaci zvolené metodiky "Portfolio, Programme and Project Management Maturity Model" v organizaci. Na základě získaných výsledků je navržen soubor doporučení vedoucích ke zlepšení projektového řízení ve společnosti.