Mikroregion Ladův kraj a jeho vliv na cestovní ruch regionu - Marounková, Barbora (2010)
Práce představuje mikroregion (svazek obcí) Ladův kraj a jeho potenciál pro cestovní ruch z hlediska přírodních a kulturně historických atraktivit a turistické infrastruktury. Dále seznamuje čtenáře s aktivitami a projekty, které svazek obcí pro podporu cestovního ruchu již uskutečnil a které v současné době realizuje a připravuje. Na základě průzkumu mezi zástupci členských obcí je v práci zhodnocen význam těchto aktivit jak pro celý region, tak pro jednotlivé obce.