Návrh ekologickej komunikačnej stratégie pre významnú poradenskú spoločnosť - Ondrušová, Martina; Král, Petr, 1979-; Bockstefel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou tvorby ekologického korporátneho imidžu a návrhom komunikačnej stratégie pre enviromentálny program. V dnešnej dobe globalizácie a zostrenej konkurencie firmy pociťujú potrebu odlíšiť sa na trhu netradičným spôsobom. K diferenciácii využívajú otvorenú komunikáciu, ale aj spoločensky zodpovedné správanie. Cieľom práce bolo poukázať na to, že ekologicky sa môže chovať každá spoločnosť i poradenská firma pôsobiaca v oblasti B2B. Budovanie ekologického imidžu je však podmienené integráciou nových hodnôt do korporátnej identity, ktorá je komunikovaná na verejnosť. Obsah práce je rozdelený na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti sa zaoberám firemnou identitou, imidžom a korporátnou značkou. Dalšie kapitoly teoretickej časti sú venované komunikácii, spoločenskej zodpovednosti firiem a ekologickým aspektom v podnikaní. Praktická časť práce obsahuje predstavenie spoločnosti a návrh uceleného enviromentálneho programu. Diplomovú prácu uzatváram plánom externej a internej komunikačnej stratégie, ktorá vedie k tvorbe ekologického imidžu firmy.
Vedoucí práce: Petr Král
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses