Simulace průběhu kulturní akce - Vávra, Michal (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou simulačních modelů. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Úvodní část, ve které definuji základní teorii, má za cíl seznámit čtenáře s myšlenkami a výhodami, které simulační modely nabízejí. V praktické části se již práce zabývá specifickým simulačním projektem, který má poukázat na možnosti využití těchto modelů v praxi. Předmětem tohoto projektu je simulace průběhu kulturní akce v O2 aréně. Hlavním cílem tohoto projektu je vytvoření věrohodného simulačního modelu, který by umožnil na základě pozdější analýzy, eliminovat nebo optimalizovat nadefinované hlavní problémy, které jsou spojeny s pořádáním velkých kulturních akcí v této aréně.