Trh kancelářských prostor - Pospíšilíková, Dana (2010)
Předmětem této diplomové práce je identifikace faktorů determinujících nájemné kancelářských prostor v hlavním městě Praha. Nedílnou součástí práce je shrnutí specifických charakteristik, kterými se trh kancelářských prostor odlišuje od ostatních segmentů trhu nemovitostí, a analýza vývoje na trhu kancelářských prostor v Praze v letech 1997 až 2010. Na základě zjištěných poznatků jsou definovány faktory ovlivňující nájemné a přiblížen jejich vývoj v období 1997 -- březen 2010. Stanovené hypotézy jsou ověřeny pomocí empirické analýzy shromážděných dat.