Ochrana práv k duševnímu vlastnictví v rámci WTO - Jelínková, Hana; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Diplomová práce mapuje dosavadní úpravu práv k duševnímu vlastnictví a jejich ochranu v rámci WTO. V práci je stručně charakterizována Světová obchodní organizace a popsán vývoj ochrany duševního vlastnictví před uzavřením Dohody TRIPS. Dále se práce detailně zaměřuje právě na Dohodu TRIPS, která je v současné době nejdůležitějším prostředkem ochrany práv k duševnímu vlastnictví. Práce kriticky hodnotí úpravu jednotlivých institutů v Dohodě TRIPS a popisuje spory členů WTO v dané oblasti. V závěru práce je nastíněn způsob vynucování práv, aktuální problémy v jednotlivých oblastech a možný budoucí vývoj úpravy.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses