Zpracování mezd v podnikatelské sféře - Neubauerová, Dana; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem bakalářské práce je zpracování mezd v podnikatelské sféře. Práce má usnadnit orientaci v oblasti mzdového účetnictví se zaměřením na vztahy mezi zaměstnavatelem a jeho zaměstnanci podle předpisů platných k 1. 1. 2010. Rozebrány jsou vybrané kapitoly ze zákoníku práce, jednotlivé složky mzdy, zdravotní a sociální pojištění a zdanění příjmů fyzických osob ze závislé činnosti. Teoretická část je prokládána příklady z praxe a tiskopisy, se kterými se setká především zaměstnavatel. V neposlední řadě práce ukazuje předpisy účetních případů spojených s probíranou problematikou.
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; zdravotní pojištění; sociální pojištění; bakalářské práce; health insurance; social insurance; bachelor's theses