Specifika účtování a financování příspěvkových organizací - Buřičová, Lenka; Marhounová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Jak již název napovídá, tématem této diplomové práce jsou příspěvkové organizace a jejich specifika v oblasti účetnictví, financování, ale i nabídky bankovních služeb speciálně pro neziskové organizace. Oblast účetnictví je zde zastoupena především změnami v účetnictví příspěvkových organizací v rámci reformy veřejných financí. Část věnující se financování objasňuje, z jakých zdrojů je možné získat prostředky na provoz a investice především v oblasti regionálního školství. V rámci analýzy bankovních služeb pro neziskový sektor je hlavní důraz kladen na základní bankovní produkt - běžný účet - z pohledu nákladové náročnosti a úročení vložených prostředků. Výčet je taktéž doplněn druhou stránkou pohledu a to, u kterých peněžních ústavů mají subjekty z oblasti školství vedeny své běžné účty. Praktická část je věnována analýze hospodaření konkrétní příspěvkové organizace: základní školy v Havířově.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; příspěvkové organizace; diplomové práce; nonprofit organizations; master's theses