Právo amerických kapitálových společností - Havlíková, Kristýna; Boháček, Martin, 1947-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato diplomová práce se zabývá akciovou společností v americkém právním systému. Především je na ni nahlíženo ve vztahu k RMBCA a dále je srovnána právní úprava státu Delaware s právní úpravou státu New York. Na úvod je popsán přehled podnikatelských entit v USA a jejich ekvivalentní forem podnikání v ČR. Hlavní stať je věnována především otázkce právní úpravy korporací, jejich založení a vzniku, jednotlivým orgánům korporace a její finanční struktuře. Jednotlivá témata jsou prokládána relevantními precedenty delawarských a newyorských soudů. Na závěr je nastíněn přehled systému delawarských a newyorských soudů, obzvláště je popsána funkce Court of Chancery.
Vedoucí práce: Martin Boháček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; Delaware; diplomové práce; Delaware; master's theses