Ekonomická analýza systému maloobchodního prodeje státních dluhopisů - Špaček, Lukáš; Pavelek, Petr; Schwarz, Jiří, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je provést ekonomickou analýzu alternativního nástroje financování státního dluhu, systému maloobchodního prodeje státních dluhopisů. Ty by byly určeny výhradně pro fyzické osoby. V práci se pokusím charakterizovat a případně vyčíslit výnosy a náklady zavedení a provozování systému, zároveň poukáži na možná rizika, která s sebou systém přinese. V závěru práce zhodnotím poslední variantu systému předloženou Ministerstvem financí České Republiky a představím vlastní návrh systému, který je navržen na základě předchozí ekonomické analýzy.
Vedoucí práce: Petr Pavelek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses