Daňové aspekty mezinárodního pronájmu pracovní síly - Vojtíšková, Kristýna (2010)
V České republice se v 90. letech objevil v oblasti přeshraničního zaměstnávání pracovníků nový fenomén, a sice mezinárodní pronájem pracovní síly. Práce sumarizuje ošetření této struktury jednak v oblasti pracovněprávní a imigrační, ale zejména v oblasti daně z příjmů. Pro úplnost jsou zmíněny i aspekty související s daní z přidané hodnoty a opomenuta nejsou ani pravidla v oblasti povinného sociálního a zdravotního pojištění. Na závěr je mezinárodní pronájem pracovní síly stručně porovnán s jinými alternativami zaměstnávání pracovníků, kterými jsou přímé zaměstnání na základě uzavřené pracovní smlouvy a vyslání pracovníků v rámci poskytování služeb.