Daňové aspekty mezinárodního pronájmu pracovní síly - Vojtíšková, Kristýna; Marková, Hana, 1950-; Kohajda, Michael; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V České republice se v 90. letech objevil v oblasti přeshraničního zaměstnávání pracovníků nový fenomén, a sice mezinárodní pronájem pracovní síly. Práce sumarizuje ošetření této struktury jednak v oblasti pracovněprávní a imigrační, ale zejména v oblasti daně z příjmů. Pro úplnost jsou zmíněny i aspekty související s daní z přidané hodnoty a opomenuta nejsou ani pravidla v oblasti povinného sociálního a zdravotního pojištění. Na závěr je mezinárodní pronájem pracovní síly stručně porovnán s jinými alternativami zaměstnávání pracovníků, kterými jsou přímé zaměstnání na základě uzavřené pracovní smlouvy a vyslání pracovníků v rámci poskytování služeb.
Vedoucí práce: Hana Marková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; daně; diplomové práce; taxation; master's theses