Prostorové plánování ve Finsku - Malatincová, Kateřina (2009)
Diplomová práce se zaměřuje na vysvětlení principů prostorového plánování ve Finsku. K lepšímu pochopení systému prostorového plánování bude stručně provedena socioekonomická analýza Finska, na kterou bude navazovat samotná charakteristika systému prostorového plánování ve Finsku spolu s jeho historickým vývojem a legislativním rámcem. Cílem diplomové práce je určení silných a slabých stránek systému prostorového plánování ve Finsku.